Επιτυχημενη συμμετοχη για την ΤΟΛΜΗ στον ιστιοπλοϊκο αγωνα της Υδρας

Την 2η θέση στη κατηγορία της και την 7η θέση μεταξύ 49 σκαφών στη κατηγορία ORC Sport κατέλαβε η Ομάδα στον αγώνα «Ύδρα 2019» που διοργανώθηκε από τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος το τριήμερο 26-28 Οκτωβρίου. Στον αγώνα συμμετείχαν συνολικά 78 σκάφη (κατηγορίες ORC Sport & ORC Performance) και περιλάμβανε τις ιστιοδρομίες Φάληρο – Ύδρα και Ύδρα-Φάληρο, απόστασης 37 ΝΜ που διεξήχθησαν το Σάββατο 26/10 και την Δευτέρα 28/10.

Οι ιδανικές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν και στις δύο ιστιοδρομίες βοήθησαν ώστε οι κούρσες να ολοκληρωθούν από τα περισσότερα σκάφη. Συγκεκριμένα, στην 1η ιστιοδρομία επικράτησε άνεμος B 2-3 Bf με χαμηλό κυματισμό. Αμέσως μετά την εκκίνηση στο Φάληρο, τα σκάφη βίραραν τα μπαλόνια και με πλεύση πρίμα έπλευσαν προς την Ύδρα, με τα περισσότερα σκάφη να επιλέγουν να κρατηθούν πιο κοντά στην Αίγινα. Με συνολικό χρόνο πορείας 06:47:35 η Ομάδα κατέλαβε την 8η θέση μεταξύ 49 τερματισάντων σκαφών. Στην 2η ιστιοδρομία, ο αγώνας ξεκίνησε με άνεμο Α-ΒΑ 1-2 Bf που στην συνέχεια «γύρισε» σε ΝΑ 2-3Bf. Έτσι τα περισσότερα σκάφη είχαν πλεύση όρτσα μέχρι τους νήσους Τσελεβίνια, στην ΒΑ άκρη της Πελοποννήσου και στην συνέχεια χρησιμοποίησαν τα μπαλόνια μέχρι να τερματίσουν στο Φάληρο. Λόγω του ασθενούς ανέμου στην αρχή του αγώνα, απαιτήθηκαν 09:01:58 ώστε η Ομάδα να τερματίσει στο Φάληρο, κερδίζοντας την 7η θέση της γενικής κατάταξης. Στην συνολική βαθμολογία, μετά το πέρας και των δύο ιστιοδρομιών, η ΤΟΛΜΗ κατάκτησε την 2η θέση στην υποκατηγορία ORC Sport 4 και την 7η θέση στην γενική κατάταξη.

Κυβερνήτης του σκάφους ήταν ο Γιάννης Σαραντόπουλος και πλήρωμα oι Κώστας Λημνιός, Βαΐα Παντίδου, Κώστας Χατζηαγάπογλου, Βίκη Κουφού και Αναστασία Καρέλα. Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, το σκάφος παραμένει ελλιμενισμένο στο Μικρολίμανο ώστε να λάβει μέρος στους επόμενους προγραμματισμένους αγώνες του Σαρωνικού προτού επιστρέψει για διαχείμαση και το ετήσιο πρόγραμμα συντήρησης στην Μαρίνα Καλαμάτας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *