Με Τόλμη στο Πανελλήνιο Κύπελλο Ιστιοπλοΐας Διμελούς Πληρώματος

Στο 1o Πανελλήνιο Κύπελλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης Διμελούς Πληρώματος (Double Handed) θα συμμετάσχει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η Ομάδα. Tο σκάφος, που φέτος αγωνίζεται με τα χρώματα του Ναυτικού Ομίλου Πατρών, βρίσκεται ήδη στο Φάληρο στις εγκαταστάσεις της Ναυταθλητικής Μαρίνας Καλλιθέας, φιλοξενούμενο από τον ΣΕΑΝΑΤΚ, διοργανωτή Όμιλο του αγώνα.

Η διοργάνωση, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά, αποτελεί μια φιλόδοξη προσπάθεια της Επιτροπής Ανοικτής Θάλασσας της ΕΙΟ ώστε να καλλιεργηθεί και να αναπτυχθεί το συγκεκριμένο είδος αγώνων, που ενδέχεται να αποτελέσει και αγώνισμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.  Η διαδρομή του αγώνα θα περιλαμβάνει περίπου 120 ναυτικά μίλια στον Σαρωνικό Κόλπο και αναμένεται να έχει διάρκεια αγώνα περίπου 30 ώρες. Ο περιορισμός στα 2 άτομα των μελών του πληρώματος απαιτεί ιδιαίτερες ναυτικές και σωματικές ικανότητες και προϋποθέτει αυξημένες απαιτήσεις στον εξοπλισμό ασφαλείας και ναυσιπλοΐας του σκάφους ώστε να ανταπεξέλθει ασφαλώς στις δυσκολίες που ενδεχομένως να προκύψουν.

Ο αγώνας θα εκκινήσει το Σάββατο στις 10:00 π.μ. στον Φαληρικό Όρμο και πλήρωμα του σκάφους θα είναι ο Γιάννης Σαραντόπουλος και Κώστας Λημνιός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *