Τρίτη θέση στον αγώνα «Ναύπακτος 2019»

Τις καλές της εμφανίσεις συνέχισε η Ομάδα στους ιστιοπλοϊκούς αγώνες που συμμετέχει αυτήν την περίοδο στην Πάτρα. Συγκεκριμένα, το Σαββατοκύριακο 5-6/10 συμμετείχε στον ιστιοπλοϊκό αγώνα «Ναύπακτος 2019» που διοργάνωσε και φέτος ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών και αποτέλεσε την πρώτη μια σειράς εκδηλώσεων για την επέτειο της νικηφόρας, για τον ηνωμένο Χριστιανικό στόλο κατά των Οθωμανών, ναυμαχία της Ναυπακτου του 1571. Αθλοθέτης της 1ης ιστιοδρομίας αποτέλεσε ο Δήμος Ναυπακτίας.

Το Σάββατο 5. Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η ιστιοδρομία Ρίο-Ναύπακτος-Ρίο-Ναύπακτος, συνολικής απόστασης 15ν.μ. και συμμετείχαν 16 σκάφη. Οι επικρατούσες συνθήκες ανέμου ΝΔ-Δ 5Bf δυσκόλεψαν τα πληρώματα να ολοκληρώσουν τον αγώνα και ανάγκασαν κάποιους κυβερνήτες να μειώσουν την ιστιοφορία και να μην βιράρουν τα μπαλόνια στα σκέλη του αγώνα με πρίμα καιρό. Το πλήρωμα ωστόσο επέδειξε ναυτοσύνη και ταξίδεψε σε όλο τον αγώνα με το μέγιστο των δυνατοτήτων του σκάφους, καταλαμβάνοντας την 3η θέση (1η θέση το σκάφος Bidourik, 2η θέση το σκάφος Καλυψώ).

Την Κυριακή 6. Οκτωβρίου η ιστιοδρομία είχε την αντίθετη διαδρομή (Ναύπακτος-Ρίο-Ναύπακτος-Ρίο) και συμμετείχαν 15 σκάφη. Ο άνεμος ήταν ίδιας διεύθυνσης (ΝΔ-Δ) με μικρότερη ένταση 4-5Bf. Οι ιδανικές συνθήκες βοήθησαν στην διεξαγωγή ενός ωραίου αγώνα και οι διαφορές στην κατάταξη κρίθηκαν σε λεπτομέρειες. Και σε αυτήν την ιστιοδρομία η Ομάδα κατέλαβε την 3η θέση (1η θέση Καλυψώ, 2η Φιλίντα).

Στην συνολική τελική κατάταξη, ύστερα από τις δύο ιστιοδρομίες, η Ομάδα βρέθηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας και συνέχισε έτσι σταθερά την καλή απόδοση της σε όλες τις διοργανώσεις που έχει συμμετάσχει φέτος. Κυβερνήτης του σκάφους ήταν ο Γιάννη Σαραντόπουλος και πλήρωμα οι Κώστας Λημνιός, Γιώργος Γεωργούλης και Βίκυ Κουφού.

Επόμενο ιστιοπλοϊκό «ραντεβού» είναι ο επερχόμενος ιστιοπλοϊκός αγώνας «Double Handed 2019» που θα πραγματοποιηθεί στις 19/10 στην Πάτρα και θα έχει την ιδιαιτερότητα ότι κάθε σκάφος θα έχει πλήρωμα μόνο δύο άτομα. Στην συνέχεια το σκάφος θα αποπλεύσει από την Πάτρα για να συμμετάσχει στο τελευταίο μεγάλο φετινό ιστιοπλοϊκό δρώμενο του Σαρωνικού, τον αγώνα «Ύδρα 2019» που διοργανώνεται το τριήμερο 26-28/10 από τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος και αναμένεται να συγκεντρώσει αρκετές συμμετοχές σκαφών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *